Přes 200 vysoce kvalitních italských vín s dodáním do 10 dnů !

Gran Moravia

Neohodnoceno
 
 

Gran Moravia je přírodní extra tvrdý dlouhozrající sýr z kvalitního kravského mléka bez chemických přísad a barviv. Vyráběn je dle tradičných italských postupů. V bochnících zraje 10 až 24 měsíců.

Dostupnost Skladem (33,104 ks)
379 Kč / ks    
Kód produktu 38138
Výrobce Gran Moravia
Kategorie Sýry, parmazán a pecorino
 
  • Popis
 

UVEDENÁ CENA VÝROBKU JE ZA 1KG. Cena bude přepočtena dle skutečné váhy. Sýr Gran Moravia je originálně od výrobce porcovaný v 0.9 až 1,3 kg vákuovém balení. Vložením 1ks do nákupního košíku objednáváte 1ks tohoto balení.  Při platbě převodem na účet počkejte na přepočítání ceny, které vám pošleme na vámi uvedený email (první doručený email je automatický - s potvrzením objednávky, v druhém emailu pošleme přepočítanou cenu podle skutečné váhy balení, které je momentálně skladem).

Tento sýr je považován za zdařilou českou variantu italského Grana Padano.

Gran Moravia je přírodní extra tvrdý dlouhozrající sýr z kvalitního kravského mléka bez chemických přísad a barviv. Vyráběn je dle tradičných italských postupů. V bochnících zraje 10 až 24 měsíců.

ravia je sýr vyráběný ručně tak, aby se v konečném výrobku spojovaly chutě a kvalita, kterých lze dosáhnout pouze pozorným zpracováním a přirozeným a pomalým zráním.

Po 10 hodinách je mléko částečně odstředěno a nalito do kotlů, kde po smíchání se syrovátkou a syřidlem dochází k jeho srážení.

Po několika minutách od přidání syřidla se na povrchu vytvoří sýřenina. Ta je v nejvhodnější okamžik, často podle uvážení mistra sýraře, rozkrájena pomocí speciálních nožů. V této fázi nazývané "krájení" je sýřenina rozdrobena na části podobné zrnkům rýže, které jsou příčinou zrnité struktury typické pro Gran Moravia.
technologie výroby technologie vzroby

Tvarování

Těsto je vyjmuto za pomoci příslušných plachetek a nechá se chvíli okapat. Poté je nakrájeno a vloženo do plastických forem.
Tvarování Tvarování
Tvarování

Solení

Dalším krokem je solení, které spočívá v ponoření forem do roztoku nasyceného kuchyňskou solí na dobu 15 - 20 dnů.


Zrání

Formy jsou pak přemístěny do zracího skladu, položeny na masivní dřevěné stoly umístěné nad sebou, pravidelně čištěny, obraceny a kontrolovány. Od této chvíle začíná dlouhý proces tříbení a přirozeného zrání sýru Gran Moravia.