Přes 200 vysoce kvalitních italských vín s dodáním do 10 dnů !

Dárková sada "pasta e fagioli" Gragnano

Neohodnoceno
 
  • 1 z 2
 

Dárková krabice obsahuje ručně vyrobený hliněný hrnec s pokličkou, vařečku, nerezové sítko na hořák, balíček těstovin a balíček fazolí.

Dostupnost Skladem (99 ks)
599 Kč / ks    
Kód produktu 42898
Výrobce La Fabbrica della pasta di Gragnano
Kategorie Těstoviny - Gragnano a další
 

La Fabbrica della Pasta di Gragnano

Dárková krabice obsahuje ručně vyrobený hliněný hrnec s pokličkou, vařečku, nerezové sítko na hořák, balíček těstovin a balíček fazolí.
V balíčku je přiložený recept na "pasta e fagioli".
Terakotový hrnec je vyroben ručně, drobné oděrky a nerovnosti jsou součástí designu výrobku.

Rozměry krabice 32x26x22cm.


Tradiční těstoviny z malého města Gragnano v zálivu Amalfi, blízko Neapole.
Pouze přírodní přísady, voda a mouka z tvrdé pšenice, která neobsahuje žádné barviva, aromatické nebo konzervační látky.



Výroba těstovin v Gragnano je starověká forma umění, která zahrnuje historii, kulturu, trpělivost, tajemství a tradice už více než 500 let. Narodit se a vyrůstat v Gragnano, znamená být obklopen povznášející chutí a vůní tvrdé pšenice a těstovin, které odsud pochází. La Fabbrica della Pasta di Gragnano je rodinná firma, která pokračuje v tradici po svém otci, který kdysi koupil starou a upadlou továrnu na výrobu těstovin. Vynaložil všechen svůj čas a úsilí do rekonstrukce této továrny, stejně jako do propagace tradičních těstovin z Gragnano. To se povedlo a těstoviny z Gragnano dnes zaznamenávají komerční úspěch v celém světě.

Stojí za ním tradiční řemeslné postupy, podle kterých jsou dodnes těstoviny vyráběné. Nestou označení "Trafilata al bronzo", tzn. vyrobeny z těsta z exkluzivní tvrdé pšenice, které se po vytvarování nechá pomalu vysychat až 52 hodin při nízkých teplotách. Toto je pro těstoviny nejlepší známkou, která poskytuje výrobku unikátní chuť, která je povýšena ve spojení s tradičními omáčkami. Takto připravené těsto je naprosto nejklasičtější forma italské tradice, které chuť ihned poznáte na patře, ale také okem, kdy mají těstoviny hrubější povrch, který nejen dobře "drží" omáčku, ale je také zdrojem plnější chuti. Tento nerovný, nehladký povrch vzniká vrchním kvašením pšenice v průběhu sušení.