Pokud chcete ochutnat Itálii, jezte a pijte to, co mají doma opravdoví Italové. Přes 200 vysoce kvalitních italských vín s dodáním do 10 dnů!

Grattamacco Bolgheri Superiore DOC 2017 0,75 l

 
 

Víno lesklé rubínové barvy s koncentrovaným aroma po černém rybízu, bylinkách, cedru a tabákových listech. Na patře dominantní tříslovina s elegantní ovocnou texturou, velmi intenzivní, vyrovnaná a dlouhotrvající s tradičními bylinnými tóny typickými pro velká vína z Toskánska.

VINIFIKACE

Ruční sběr hroznů, odstopkování a jemné lisování. Dlouhý proces macerace a následná fermentace probíhá v otevřených dřevěných 800 litrových kádích s ručním promícháváním matolinového klobouku s pomocí výhradně vlastních kvasných kultur. Malolaktická fermentace a školení vína probíhá v sudech typu barrique, kde víno zraje 18 měsíců. Všechny odrůdy zrají odděleně a výsledné cuvée se sceluje po 12 měsících.Víno následně odpočívá dalších 12 měsíců v láhvi.

Dostupnost Dodání do 10 dnů. (11 ks)
Můžeme doručit do
17.4.2024
Měrná cena 2 200 Kč / 1 l
Cena 1 363,64 Kč bez DPH
1 650 Kč / ks    
Kód produktu 38024
Značka Grattamacco
Kategorie Vína z Toskánska
 

Grattamacco nese jméno usedlosti, kde se toto kultovní toskánské víno produkuje. Je zároveň jedním z prvních supertoskánských vín z oblasti Bolgheri. Dnes je již považováno za kultovní záležitost. Od svých soků se liší tím, že si zachovává svůj italský původ, což spočívá v použití lokální odrůdy sangiovese. Víno lesklé rubínové barvy s koncentrovaným aroma po černém rybízu, bylinkách, cedru a tabákových listech. Na patře dominantní tříslovina s elegantní ovocnou texturou, velmi intenzivní, vyrovnaná a dlouhotrvající s tradičními bylinnými tóny typickými pro velká vína z Toskánska.

Vinařství: Grattamacco

Oblast: Toscana

Odrůdové složení: Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese

Klasifikace: DOC

Poloha: Toskánsko, provincie Livorno, zóna Bolgheri. Vinice o rozloze 10 hektarů se nachází v nadmořské výšce okolo 100 m v blízkosti vysokého kopce, který dominuje okolí. Vinice je tvořena převážně z pískovců, jílů, slínů, vápence a štěrku. Hustota osázení se pohybuje mezi 4000 – 6000 hlav na hektar s výnosem cca 6 tun z hektaru. Sklizeň a veškerá další práce s hroznem je výhradně manuální. Roční produkce 20 000 lahví.

Gastro párování: zvěřina, grilovaná masa, steaky, vyzrálé sýry

Teplota servisu: 16 - 18 °C

Velikost lahve: 0,75 l

VINIFIKACE

Ruční sběr hroznů, odstopkování a jemné lisování. Dlouhý proces macerace a následná fermentace probíhá v otevřených dřevěných 800 litrových kádích s ručním promícháváním matolinového klobouku s pomocí výhradně vlastních kvasných kultur. Malolaktická fermentace a školení vína probíhá v sudech typu barrique, kde víno zraje 18 měsíců. Všechny odrůdy zrají odděleně a výsledné cuvée se sceluje po 12 měsících.Víno následně odpočívá dalších 12 měsíců v láhvi.

Hmotnost 0.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: