Pokud chcete ochutnat Itálii, jezte a pijte to, co mají doma opravdoví Italové. Přes 200 vysoce kvalitních italských vín s dodáním do 10 dnů!

Vecchie Vigne Verdicchio dei castelli di Jesi Classico Superiore DOC 2015 0,75 l

 
 

Jiskrná barva zlata s lehkými odlesky zelené. Víno vysoké viskozity. Aroma je ohromující s tóny heřmánku, plně vyzrálých meruněk, ananasu a broskví. V závěru se objevují tóny divoké máty, vlašských ořechů a šalvěje. V chuti suché a svěží, velice opojné a plné. Perfektně sladěné s nekončícím koncem. Veliké Verdicchio.

VINIFIKACE

Ruční sběr hroznů do malých přepravek v první polovině října, kdy jsou hrozny již lehce přezrálé. V této době je již část hroznů napadena ušlechtilou plísní. Po jemném lisování se mošt chladí a čiří. Malá část se vinifikuje jako červené víno, tedy hrozny se nechávají částečně rmutovat. Fermentace probíhá v nerezových tancích při kontrolovaných teplotách 16 – 18 °C mezi 10 a 15 dny. U 10 – 15% vína probíhá malolaktická fermentace. Fermentace výhradně za použití vlastních kvasinek. Zrání na kvasnicích okolo 10 měsíců. Dalších několik měsíců zrání v láhvi.

Dostupnost Dodání do 10 dnů.
Můžeme doručit do
17.4.2024
Měrná cena 546,67 Kč / 1 l
Cena 338,84 Kč bez DPH
410 Kč / ks    
Kód produktu 38096
Značka Umani Ronchi
Kategorie Vína z kraje Marche
 

Jiskrná barva zlata s lehkými odlesky zelené. Víno vysoké viskozity. Aroma je ohromující s tóny heřmánku, plně vyzrálých meruněk, ananasu a broskví. V závěru se objevují tóny divoké máty, vlašských ořechů a šalvěje. V chuti suché a svěží, velice opojné a plné. Perfektně sladěné s nekončícím koncem. Veliké Verdicchio.

Vinařství: Umani & Ronchi

Oblast: Marche

Odrůdové složení: Verdicchio

Klasifikace: DOC

Poloha: Oblast Marche. Hrozny pocházejí výhradně z Montecarotto ze starých vinic. Stáři vinohradů je více než 30 let. Systém vedení révy Doppio Capovolto. Vinohrady se nachází ve vyšších nadmořských výškách okolo 300 m. Bohaté hluboké půdy s jílovým podílem a křídou. Poskytují tak naprosto dokonalé podmínky pro veliké Verdicchio. Výnos se pohybuje v rozmezí 6 – 7 t/ha.

Gastro párování: světlá masa, pečené ryby, plněné těstoviny

Teplota servisu: 8 - 10 °C

Velikost lahve: 0,75 l

VINIFIKACE

Ruční sběr hroznů do malých přepravek v první polovině října, kdy jsou hrozny již lehce přezrálé. V této době je již část hroznů napadena ušlechtilou plísní. Po jemném lisování se mošt chladí a čiří. Malá část se vinifikuje jako červené víno, tedy hrozny se nechávají částečně rmutovat. Fermentace probíhá v nerezových tancích při kontrolovaných teplotách 16 – 18 °C mezi 10 a 15 dny. U 10 – 15% vína probíhá malolaktická fermentace. Fermentace výhradně za použití vlastních kvasinek. Zrání na kvasnicích okolo 10 měsíců. Dalších několik měsíců zrání v láhvi.

Hmotnost 0.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: