Pokud chcete ochutnat Itálii, jezte a pijte to, co mají doma opravdoví Italové. Přes 200 vysoce kvalitních italských vín s dodáním do 10 dnů!

Barolo Bricco Rocche DOCG 2013 0,75 l

 
 

Delikátní velké Barolo. Barva je typická, jemná s odlesky rubínu a zráním přechází do cihlové. Mohutné delikátní aroma připomíná vůni lanýžů, čokolády, podhoubí, koření a dřeva. V ústech je mimořádně komplexní, mocné až nekonečné. Vynikající struktura předpovídá dlouhověkost. Tanin je v dokonalé harmonii s tělem vína. Vše je dokonale sladěno do absolutně komplexního celku s majestátní dochutí. Veliké Barolo!

VINIFIKACE

Ruční sběr vyzrálých hroznů. Jemné lisování. Tradiční rmutace, přelévání matolinového klobouku a promíchávání. Fermentace v nerezu mezi 7 – 10 dny při kontrolovaných teplotách 28 – 30°C. Následuje malolaktická fermentace. Víno dále dozrává v dubových sudech Barrique, jen francouzské duby. Dále víno dozrává v láhvi.

Dostupnost Dodání do 10 dnů.
Můžeme doručit do
9.5.2024
Měrná cena 7 998,67 Kč / 1 l
Cena 4 957,85 Kč bez DPH
5 999 Kč / ks    
Kód produktu 42668
Značka Ceretto
Kategorie Vína z Piemonte
 

Delikátní velké Barolo. Barva je typická, jemná s odlesky rubínu a zráním přechází do cihlové. Mohutné delikátní aroma připomíná vůni lanýžů, čokolády, podhoubí, koření a dřeva. V ústech je mimořádně komplexní, mocné až nekonečné. Vynikající struktura předpovídá dlouhověkost. Tanin je v dokonalé harmonii s tělem vína. Vše je dokonale sladěno do absolutně komplexního celku s majestátní dochutí. Veliké Barolo!

Vinařství: Ceretto

Oblast: Piemonte

Odrůdové složení: Nebbiolo

Klasifikace: DOCG

Poloha: Severozápadní region Itálie Piemonte, vesnička Castiglione Falletto. Cru vinice o rozloze pouhých 1,7 ha. Nadmořská výška vinice 312 – 340 m. n. m., jižní expozice. Podloží tvoří jíl, pískovce, vápenec a jiné naplaveniny. Půda bohatá na fosfor. Tato nejprestižnější vinice byla vysázena již v roce 1987. První ročník přišel v roce 1982. Hustota výsadby 4300 keřů/ha. Roční produkce pouhých 7 tis. lahví.

Gastro párování: holoubě, pernatá zvěřina, hovězí maso, pečená tmavá masa, lanýže

Teplota servisu: 16 - 18 °C

Velikost lahve: 0,75 l

VINIFIKACE

Ruční sběr vyzrálých hroznů. Jemné lisování. Tradiční rmutace, přelévání matolinového klobouku a promíchávání. Fermentace v nerezu mezi 7 – 10 dny při kontrolovaných teplotách 28 – 30 °C. Následuje malolaktická fermentace. Víno dále dozrává v dubových sudech Barrique, jen francouzské duby. Dále víno dozrává v láhvi.

Hmotnost 0.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: