Pokud chcete ochutnat Itálii, jezte a pijte to, co mají doma opravdoví Italové. Přes 200 vysoce kvalitních italských vín s dodáním do 10 dnů!

Gattinara Tre Vigne DOCG 2012 0,75 l

 
 

Gattinara je jedním z největších vín severoitalského regionu Piemonte. Produkuje se jen z odrůdy Nebbilo, která se využívá i pro přípravu vín Barolo a Barbaresco. Tre Vigne je navíc výsledkem dlouholetých zkušeností, které vedly k selekci nejlepších hroznů ze tří historických vinic vinařství Travaglini. Ze zákona je minimální doba zrání stanovena na tři roky. Víno jasné barvy s nahnědlými tóny, viskózní, jemné a zemité aroma s tóny lanýžů a podhoubí. Chuť je plná s pevnou kostrou a zjemněnou tříslovinou. Charakter vína dokresluje pozvolné doznívání.

VINIFIKACE

Ruční sklizeň hroznů. Jemné pomletí a následná fermentaci cca 15 dní. Víno zraje celkem 40 měsíců. 30 měsíců v dubových sudech ze slovinského dubu a 20% vína zraje separátně po dobu 10 měsíců ve francouzských sudech typu barrique. Po scelení víno dozrává v láhvi 8 měsíců.

Dostupnost Dodání do 10 dnů.
Můžeme doručit do
17.4.2024
Měrná cena 1 332 Kč / 1 l
Cena 825,62 Kč bez DPH
999 Kč / ks    
Kód produktu 37978
Značka Travaglini
Kategorie Vína z Piemonte
 

Gattinara je jedním z největších vín severoitalského regionu Piemonte. Produkuje se jen z odrůdy Nebbilo, která se využívá i pro přípravu vín Barolo a Barbaresco. Tre Vigne je navíc výsledkem dlouholetých zkušeností, které vedly k selekci nejlepších hroznů ze tří historických vinic vinařství Travaglini. Ze zákona je minimální doba zrání stanovena na tři roky. Víno jasné barvy s nahnědlými tóny, viskózní, jemné a zemité aroma s tóny lanýžů a podhoubí. Chuť je plná s pevnou kostrou a zjemněnou tříslovinou. Charakter vína dokresluje pozvolné doznívání.

Vinařství: Travaglini

Oblast: Piemonte

Odrůdové složení: Nebbiolo

Klasifikace: DOCG

Poloha: Gattinara, Piemonte, sever Itálie. Vinice ve vysokých nadmořských výškách kolem 420 m. n. m.. Podloží je silně minerální, tvoří ho žuly, křemence a písky. Minerální složení je stejné jako složení Alp. Systém vedení révy: Guyot. Tre Vigne značí sběr ze tří selektovaných historických vinic, které dávají hrozny té nejvyšší kvality.

Gastro párování: pečená a grilovaná červená masa, zvěřina, vyzrálé sýry

Teplota servisu: 16 - 18 °C

Velikost lahve: 0,75 l

VINIFIKACE

Ruční sklizeň hroznů. Jemné pomletí a následná fermentaci cca 15 dní. Víno zraje celkem 40 měsíců. 30 měsíců v dubových sudech ze slovinského dubu a 20% vína zraje separátně po dobu 10 měsíců ve francouzských sudech typu barrique. Po scelení víno dozrává v láhvi 8 měsíců.

Hmotnost 0.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: