Pokud chcete ochutnat Itálii, jezte a pijte to, co mají doma opravdoví Italové. Přes 200 vysoce kvalitních italských vín s dodáním do 10 dnů!

Corvo Sicilia IGT 2019 0,75 l

 
 

Prvotina sklepu, víno, které se produkuje již od roku 1824. Víno vyrobené scelením tradičních sicilských odrůd Nerello a Nero d´Avola. Víno rubínové barvy s výrazným aroma kompotovaných třešní. Chuť navazuje na vůni a rozvíjí harmonický tanin se středně plným tělem.

VINIFIKACE

Ruční sklizeň od druhého týdnu v září až do konce prvních deseti dnů v říjnu. Tradiční rmutace a fermentace 6 – 8 dnů. Jemný lis. Kompletní malolaktická fermentace. Víno zraje 10 měsíců ve velkých dubových sudech a dále ve skleněných nádobách. Dozrává dva měsíce v láhvi.

Dostupnost Dodání do 10 dnů.
Můžeme doručit do
14.5.2024
Měrná cena 372 Kč / 1 l
Cena 230,58 Kč bez DPH
279 Kč / ks    
Kód produktu 402
Značka Duca di Salaparuta
Kategorie Vína ze Sicílie
 

Prvotina sklepu, víno, které se produkuje již od roku 1824. Víno vyrobené scelením tradičních sicilských odrůd Nerello a Nero d´Avola. Víno rubínové barvy s výrazným aroma kompotovaných třešní. Chuť navazuje na vůni a rozvíjí harmonický tanin se středně plným tělem.

Vinařství: Duca di Salaparuta

Oblast: Sicílie

Odrůdové složení: Nerello, Nero d´Avola

Klasifikace: IGT

Poloha: Centrální a východní Sicílie, provincie Agrigento a Caltanissetta. Tradičně vynikající klimatické i půdní podmínky pro kultivaci modrých odrůd. Půdy jsou různorodé s příměsí vápence. Vinice v nadmořských výškách mezi 50 – 350 m. n. m.. Hustota výsadby 4000 keřů/ha. Jedno z prvních vín sklepa, produkce již od roku 1824!

Gastro párování: grilovaná a restovaná červená masa, zralé sýry

Teplota servisu: 16 - 18 °C

Velikost lahve: 0,75 l

VINIFIKACE

Ruční sklizeň od druhého týdnu v září až do konce prvních deseti dnů v říjnu. Tradiční rmutace a fermentace 6 – 8 dnů. Jemný lis. Kompletní malolaktická fermentace. Víno zraje 10 měsíců ve velkých dubových sudech a dále ve skleněných nádobách. Dozrává dva měsíce v láhvi.

Hmotnost 0.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: