Pokud chcete ochutnat Itálii, jezte a pijte to, co mají doma opravdoví Italové. Přes 200 vysoce kvalitních italských vín s dodáním do 10 dnů!

Pinot Nero "Nawari" IGT 2017 0,75 l

 
 

Velmi neobvyklý Pinot Noir, který se sklízí ze svahů sopky Etny. Vinice jsou ve vysokých nadmořských výškách kolem 800 m. n. m. Barva je rubínově červená s odlesky fialové. Aroma je komplexní a intensivní s tóny červeného bobulového ovoce, koření a vanilky. V chuti je jemné a hladké, hřejivé. Překvapí svou délkou a vyrovnaností.

VINIFIKACE

Ruční sklizeň plně vyzrálých hroznů (konec září až půlka října). Hrozny jsou odstopkovány, tradiční macerace 6 až 8 dnů při teplotách 26 - 30 °C. Následuje malolaktická fermentace. Zrání probíhá v malých dřevěných sudech 12 měsíců. Víno dále odpočívá 6 měsíců v chladných sklepech, aby došlo k zakomponování veškerých organoleptických vlastností.

Dostupnost Dodání do 10 dnů. (31 ks)
Můžeme doručit do
9.5.2024
Měrná cena 1 065,33 Kč / 1 l
Cena 660,33 Kč bez DPH
799 Kč / ks    
Kód produktu 43133
Značka Duca di Salaparuta
Kategorie Vína ze Sicílie
 

Velmi neobvyklý Pinot Noir, který se sklízí ze svahů sopky Etny. Vinice jsou ve vysokých nadmořských výškách kolem 800 m. n. m. Barva je rubínově červená s odlesky fialové. Aroma je komplexní a intensivní s tóny červeného bobulového ovoce, koření a vanilky. V chuti je jemné a hladké, hřejivé. Překvapí svou délkou a vyrovnaností.

Vinařství: Duca di Salaparuta

Oblast: Sicílie

Odrůdové složení: Pinot Noir

Klasifikace: IGT

Poloha: Východní část Sicílie. Vinohrady se nachází přímo na kopcích sopky Etny, vpravo od údolí Alcantara v blízkosti městečka Castiglione di Sicilia. Půdy jsou vulkanického původu. Veškeré vinice jsou situovány v nadmořských výškách mezi 600 – 800 m. Výsadba je velmi hustá cca 4000 hlav. Místní klima je chladné. Zimní období je zpravidla doprovázeno sněhem, léta jsou suchá.

Gastro párování: zvěřina, pernatá zvěřina, holoubě, vnitřnosti, červená masa

Teplota servisu: 16 - 18 °C

Velikost lahve: 0,75 l

VINIFIKACE

Ruční sklizeň plně vyzrálých hroznů (konec září až půlka října). Hrozny jsou odstopkovány, tradiční macerace 6 až 8 dnů při teplotách 26 - 30 °C. Následuje malolaktická fermentace. Zrání probíhá v malých dřevěných sudech 12 měsíců. Víno dále odpočívá 6 měsíců v chladných sklepech, aby došlo k zakomponování veškerých organoleptických vlastností.

Hmotnost 0.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: