Parmigiano Reggiano di Montagna 993, 24 měs, 309 g

Kód: 1468-3
Novinka
316 Kč / ks 282,14 Kč bez DPH 102,27 Kč / 100 g
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
13.8.2025

Parmigiano Reggiano di Montagna 993, zrání 24 měsíců, je tradiční italský sýr vyráběný v horské oblasti Caseificio Cavola. Díky dlouhému zrání získává výraznou a plnou chuť s jemnými tóny ovoce, ořechů a příjemnou slaností. Sýr má křehkou granulovitou strukturu, krémově žlutou pastu a typickou přírodní kůrku. Vyrábí se pouze z mléka, syřidla a soli. Je vhodný k přímé konzumaci, do těstovin, na rizoto nebo k vínu. Parmigiano Reggiano 993 je nositelem prestižního ocenění z World Cheese Awards a garantuje nejvyšší kvalitu horského mléka a řemeslného zpracování.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Značka 993 Parmigiano Reggiano označuje horskou sýrárnu Caseificio Cavola v obci Cavola v regionu Reggio Emilia. Sýrárna byla založena v roce 1929 a číslo 993 je výrobní číslo mlékárny, které se postupně stalo symbolem pro kvalitní horský Parmigiano Reggiano. Mlékárna leží ve výšce 900 m n. m. v čisté horské krajině, kde se krávy pasou na přírodních loukách bez použití chemických hnojiv. Právě specifické složení horské trávy dává mléku a tím i sýru osobitou chuť a kvalitu. Během desetiletí a generací se značka 993 stala synonymem pro nejvyšší kvalitu v rámci horské produkce Parmigiano Reggiano, přičemž si stále zachovává tradiční způsoby výroby a šetrný přístup k okolní přírodě. Sýry pod značkou 993 jsou certifikované.

Nutriční hodnoty na 100 g:

• Energie: 1671 kJ / 399-402 kcal • Tuky: 30 g • z toho nasycené mastné kyseliny: 20 g • Sacharidy: 0-0,05 g • z toho cukry: 0-0,05 g • Bílkoviny: 32 g • Sůl: 1,6 g

Obsahuje pouze mléko, syřidlo a sůl, bez dalších přísad.

Jedná se o potravinu s vysokým obsahem bílkovin a tuku, nízkým obsahem sacharidů a poměrně vysokým obsahem soli. Je to kaloričtější sýr vhodný jako zdroj bílkovin a energie.

parmigiano-reggiano

Parmigiano Reggiano - u nás známý jako parmazán (i parmezán) je nejtypičtější a nejznámějsí italský sýr. Má výrazné aroma, pikantní chuť a drobivou konzistenci.

Parmazán zraje ve tvaru válce s průměrem 35 - 45 cm a výškou 18 - 25 cm. Na záčátku procesu zrání je sýr označen vypálením značky Parmigiano Reggiano a datem výroby po celém obvodu sýra.
Název Parmigiano Reggiano může používat jen sýr s původem z oblastí Parma, Reggio Emilia, Modena, Mantua a Bologna. Navíc pro jeho výrobu musí být použité mléko od krav, které se pásly volně.

Parmazán má několik stupňů zralosti:

  • Giovane nebo Fresco - doba zrání 14 měsíců
  • Vecchio - doba zrání 18 až 24 měsíců
  • Stravecchio - doba zrání 24 až 36 měsíců
  • Stravecchione - doba zrání 36 až 48 měsíců

Doplňkové parametry

Kategorie: Sýry, parmazán, pecorino
Hmotnost: 0.3 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.