Amarone della Valpolicella Biologico DOCG 2018 0,75l
Kód: 42993Detailní popis produktu
Metoda appassimento je tradiční italský způsob výroby vína, při kterém se po sklizni hrozny suší několik týdnů až měsíců na rohožích nebo věšácích ve větraných prostorách. Během tohoto procesu ztrácejí hrozny vodu, čímž se koncentrují cukry, kyseliny, taniny a aromatické látky. Výsledkem jsou vína s plnější chutí, vyšším alkoholem a bohatým aroma, jako je například Amarone della Valpolicella. Tato metoda dodává vínům výraznou komplexnost a koncentraci.
Odrůdové složení: Corvina, Corvinone, Rondinella
Poloha: Polohy v samém srdci zóny Valpolicella Classico v terasovitých kopcích v okolí Negraru. Nadmořské výšky mezi 100 – 350m.n.m.. Půdy jsou různorodé s příměsí slínů, vápence. Vesměs vulkanického původu. Velmi omezená produkce s plnou certifikací BIO.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů v druhé polovině října. Selekce hroznů, které jsou následně skládány na slaměné rohože a sušeny 120 dní dokud nedosáhnou požadované koncentrace. Sušené hrozny se odzrní a lisují začátkem února. Rmutace 30 dní. Fermentace v nerezových tancích mezi 12 – 23°C. Ruční promíchávání matolinového klobouku minimálně 3x denně. Kompletní malolaktická fermentace. Zrání vína probíhá z části v sudech barrique, výhradně francouzské duby Allier a Nevers a z části ve velkých sudech o objemu 50 hektolitrů. Další zrání v láhvi 6 měsíců.
Teplota servisu: 16-18° C
Doplňkové parametry
Kategorie: | ITALSKÁ VÍNA |
---|---|
Hmotnost: | 0.9 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.