Pokud chcete ochutnat Itálii, jezte a pijte to, co mají doma opravdoví Italové. Přes 200 vysoce kvalitních italských vín s dodáním do 10 dnů!

Nebbiolo d´Alba DOC 2012 0,75 l

Neohodnoceno
 

Barva vína je jemná s lehkým odleskem fialové, nikdy ne příliš zbarvená, což je tradičním projevem odrůdy. Aroma vína je ovocné s nádechem višní a třešní. V chuti se projevuje příjemná svěžest, ovocnost a středně plná dochuť.

VINIFIKACE

Ruční sběr hroznů do malých bedýnek aby nedošlo k poškození hroznů. Jemné pomletí, odstopkování. Rmutace probíhá v nerezových nádobách stejně jako fermentace. Následně se víno uskladňuje v dubových sudech, kde dozrává 6 měsíců. Stejnou dobu odpočívá i v láhvi před prodejem.

Dostupnost Dodání do 10 dnů.
Můžeme doručit do
10.5.2019
Měrná cena 472 Kč / 1 l
Cena 292,56 Kč / ks bez DPH
354 Kč / ks    
Kód produktu 42927
Značka Giacomo Vico
Kategorie Italská vína
 

Víno vyrobené z tradiční piemontské odrůdy Nebbiolo. Barva vína je jemná s lehkým odleskem fialové, nikdy ne příliš zbarvená, což je tradičním projevem odrůdy. Aroma vína je ovocné s nádechem višní a třešní. V chuti se projevuje příjemná svěžest, ovocnost a středně plná dochuť.

Vinařství: Giacomo Vico

Oblast: Piemonte

Odrůdové složení: Nebbiolo

Klasifikace: DOC

Poloha: Piemonte, severozápad Itálie. Vinice ve vesničce Vezza d´Alba Půdy tvoří křídy různé druhy písků, což vínům propůjčuje minerální charakter. Stáří vinice je 20 - 25 let. Výnos: 7 t/ha. Systém vedení révy: Guyot. Výnos: 4,5 - 5 t.

Gastro párování: pečená tmavá masa, zvěřina, lanže, telecí osso buco

Teplota servisu: 16 - 18 °C

Velikost lahve: 0,75 l

VINIFIKACE

Ruční sběr hroznů do malých bedýnek aby nedošlo k poškození hroznů. Jemné pomletí, odstopkování. Rmutace probíhá v nerezových nádobách stejně jako fermentace. Následně se víno uskladňuje v dubových sudech, kde dozrává 6 měsíců. Stejnou dobu odpočívá i v láhvi před prodejem.

Hmotnost 0.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.