Kapary v sladkokyselém nálevu 100 g
Popis
Aromatické kapary (it. capperi) dodávají výraznou chuť salátům, těstovinám, omáčkám a tuňákovi.
Kapary by se neměly vařit, ale jen přidávat do hotového pokrmu, jinak ztrácejí chuť.
Kaparové keře nepotřebují pro svůj růst náročné podmínky. Rostou po celém italském pobřeží. Optimální je pro ně kamenitá půda a zdivo po které se můžou pnout.
Kapary nejsou plody, ale ještě uzavřená poupata kaparových keřů. Po sklizni následuje několikadenní naložení do octové nebo slané vody, aby se potlačila jejich hořká chuť.
Složení: Kapary, vinný ocet, voda, sůl, cukr.
Po otevření uchovávat v chladu a konzumovat v krátké době.
Velikost balení: 100 g
Hmotnost | 0.18 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.