Pokud chcete ochutnat Itálii, jezte a pijte to, co mají doma opravdoví Italové. Přes 200 vysoce kvalitních italských vín s dodáním do 10 dnů!

L´Alberello Bolgheri Superiore DOC 2013 0,75 l

 
 

Víno lesklé rubínové barvy s koncentrovaným aroma po černém rybízu, bylinkách, cedru a tabákových listech. Na patře dominantní tříslovina s elegantní ovocnou texturou, velmi intenzivní, vyrovnaná a dlouhotrvající s tradičními bylinnými tóny typickými pro velká vína z Toskánska. Konec vína je velmi hebký až hedvábný. Dlouhé jemné a velice aristokratické víno!

VINIFIKACE

Každá operace se provádí ručně (včetně sklizně). Vinařství začíná alkoholovým kvašením, které se spravuje v kontejnery z dřevěných (otevřených), zatímco malolaktický je vyráběn v bariku, kde víno stárne 18 měsíců. Nejméně 12 měsíců zrání v lahvi.

Dostupnost Dodání do 10 dnů.
Můžeme doručit do
2.1.2020
Měrná cena 1 332 Kč / 1 l
Cena 825,62 Kč / ks bez DPH
999 Kč / ks    
Kód produktu 42853
Značka Grattamacco
Kategorie Vína z Toskánska
 

Víno lesklé rubínové barvy s koncentrovaným aroma po černém rybízu, bylinkách, cedru a tabákových listech. Na patře dominantní tříslovina s elegantní ovocnou texturou, velmi intenzivní, vyrovnaná a dlouhotrvající s tradičními bylinnými tóny typickými pro velká vína z Toskánska. Konec vína je velmi hebký až hedvábný. Dlouhé jemné a velice aristokratické víno!

Vinařství: Grattamacco

Oblast: Toscana

Odrůdové složení: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot

Klasifikace: DOC

Poloha: Toskánsko, provincie Livorno, zóna Bolgheri. Vinice o rozloze 2 hektarů se nachází v nadmořské výšce okolo 100 m v blízkosti vysokého kopce, který dominuje okolí. Vinice je tvořena převážně z pískovců, jílů, slínů, vápence a štěrku. Na vinici je uplatňována organické pěstování hroznů. Vedení vinice je systémem “alberello” (stromek, výrostek), což umožňuje jen velmi nízký výnos, max. 1 kg ze stromku.

Celková produkce nepřesahuje 6000 lahví. Veškeré práce s hrozny jsou manuální.

Gastro párování: výrazné pokrmy na bázi červených mas, zvěřina, vyzrálé sýry

Teplota servisu: 16 - 18 °C 

Velikost lahve: 0,75 l

VINIFIKACE

Každá operace se provádí ručně (včetně sklizně). Vinařství začíná alkoholovým kvašením, které se spravuje v kontejnery z dřevěných (otevřených), zatímco malolaktický je vyráběn v bariku, kde víno stárne 18 měsíců. Nejméně 12 měsíců zrání v lahvi.

Hmotnost 0.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.