Grattamacco Bolgheri Superiore DOC 2019 0,75 l

Kód: 45520
2 249 Kč / ks 1 858,68 Kč bez DPH 2 998,67 Kč / 1 l
Dodání do 10 dnů.
Můžeme doručit do:
5.8.2025

Víno lesklé rubínové barvy s koncentrovaným aroma po černém rybízu, bylinkách, cedru a tabákových listech. Na patře dominantní tříslovina s elegantní ovocnou texturou, velmi intenzivní, vyrovnaná a dlouhotrvající s tradičními bylinnými tóny typickými pro velká vína z Toskánska.

VINIFIKACE

Ruční sběr hroznů, odstopkování a jemné lisování. Dlouhý proces macerace a následná fermentace probíhá v otevřených dřevěných 800 litrových kádích s ručním promícháváním matolinového klobouku s pomocí výhradně vlastních kvasných kultur. Malolaktická fermentace a školení vína probíhá v sudech typu barrique, kde víno zraje 18 měsíců. Všechny odrůdy zrají odděleně a výsledné cuvée se sceluje po 12 měsících.Víno následně odpočívá dalších 12 měsíců v láhvi.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Grattamacco nese jméno usedlosti, kde se toto kultovní toskánské víno produkuje. Je zároveň jedním z prvních supertoskánských vín z oblasti Bolgheri. Dnes je již považováno za kultovní záležitost. Od svých soků se liší tím, že si zachovává svůj italský původ, což spočívá v použití lokální odrůdy sangiovese. Víno lesklé rubínové barvy s koncentrovaným aroma po černém rybízu, bylinkách, cedru a tabákových listech. Na patře dominantní tříslovina s elegantní ovocnou texturou, velmi intenzivní, vyrovnaná a dlouhotrvající s tradičními bylinnými tóny typickými pro velká vína z Toskánska.

Vinařství: Grattamacco

Oblast: Toscana

Odrůdové složení: Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese

Klasifikace: DOC

Poloha: Toskánsko, provincie Livorno, zóna Bolgheri. Vinice o rozloze 10 hektarů se nachází v nadmořské výšce okolo 100 m v blízkosti vysokého kopce, který dominuje okolí. Vinice je tvořena převážně z pískovců, jílů, slínů, vápence a štěrku. Hustota osázení se pohybuje mezi 4000 – 6000 hlav na hektar s výnosem cca 6 tun z hektaru. Sklizeň a veškerá další práce s hroznem je výhradně manuální. Roční produkce 20 000 lahví.

Gastro párování: zvěřina, grilovaná masa, steaky, vyzrálé sýry

Teplota servisu: 16 - 18 °C

Velikost lahve: 0,75 l

VINIFIKACE

Ruční sběr hroznů, odstopkování a jemné lisování. Dlouhý proces macerace a následná fermentace probíhá v otevřených dřevěných 800 litrových kádích s ručním promícháváním matolinového klobouku s pomocí výhradně vlastních kvasných kultur. Malolaktická fermentace a školení vína probíhá v sudech typu barrique, kde víno zraje 18 měsíců. Všechny odrůdy zrají odděleně a výsledné cuvée se sceluje po 12 měsících.Víno následně odpočívá dalších 12 měsíců v láhvi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína z Toskánska
Hmotnost: 0.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.