Pokud chcete ochutnat Itálii, jezte a pijte to, co mají doma opravdoví Italové. Přes 200 vysoce kvalitních italských vín s dodáním do 10 dnů!

Chardonnay delle Langhe DOC 2014 0,75 l

Neohodnoceno
 

Víno vyrobené z tradiční odrůdy Chardonnay, která v těchto lokalitách dává silná a mocná vína. Slámově žluté barvy se zlatavými odlesky. Má delikátní a velmi bohaté a čisté aroma zralého exotického ovoce s klasickou stopou minerality a dubového dříví. V chuti je suché, velmi bohaté a opojné s příjemnou kyselinkou, delikátní mineralitou a sametově karamelovým dozvukem.

VINIFIKACE

Ruční sběr hroznů. Ihned po sběru probíhá jemné lisování. Řízené kvašení při teplotách ne vyšších než 18 °C. Po ukončení fermentace se víno čiří a stabilizuje. Fermentace probíhá ve 300 l dubových sudech, kde víno dále dozrává asi 2 roky. Ideální doba uložení v lahvi je cca 8 let.

Dostupnost Dodání do 10 dnů.
Můžeme doručit do
2.8.2019
Měrná cena 713,33 Kč / 1 l
Cena 442,15 Kč / ks bez DPH
535 Kč / ks    
Kód produktu 43924
Značka Giacomo Vico
Kategorie Vína z Piemonte
 

Víno vyrobené z tradiční odrůdy Chardonnay, která v těchto lokalitách dává silná a mocná vína. Slámově žluté barvy se zlatavými odlesky. Má delikátní a velmi bohaté a čisté aroma zralého exotického ovoce s klasickou stopou minerality a dubového dříví. V chuti je suché, velmi bohaté a opojné s příjemnou kyselinkou, delikátní mineralitou a sametově karamelovým dozvukem.

Vinařství: Giacomo Vico

Oblast: Piemonte

Odrůdové složení: 100% Chardonnay

Klasifikace: DOC

Poloha: Piemonte, severozápad Itálie. Zóna Roero, kde má odrůda Arneis dlouhou tradici. Šlechta zde tuto odrůdu kultivovala již kolem 17. století, jako suché víno a víno dezertní. Roero je ideální polohou pro produkci vysoce kvalitních vín. Je zde v průměru méně srážek a léta jsou zde horká. Půdy tvoří křídy různé druhy písků, což vínům propůjčuje minerální charakter.

Gastro párování: složitější úpravy ryb, drůbež, králík, smetanové omáčky, humr

Teplota servisu: 10 - 12 °C 

Velikost lahve: 0,75 l

VINIFIKACE

Ruční sběr hroznů. Ihned po sběru probíhá jemné lisování. Řízené kvašení při teplotách ne vyšších než 18 °C. Po ukončení fermentace se víno čiří a stabilizuje. Fermentace probíhá ve 300 l dubových sudech, kde víno dále dozrává asi 2 roky. Ideální doba uložení v lahvi je cca 8 let.

Ocenění: Bibenda 2015, 4 trsy z 5

Hmotnost 0.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.