Vína ze Sicílie
Sicílie je největším středomořským ostrovem. Jméno získal od původních obyvatel, domorodých kmenů Sicani a Siculi. Dlouhodobě patří Sicílie k nejproduktivnějším regionům Itálie. Své vinařské renomé získala Sicílie díky mezinárodním odrůdám, jako jsou Syrah, Cabernet Sauvignon nebo Merlot. Přes to je zde ale skutečně široká odrůdová rozmanitost. K nejhojněji pěstovaným a vysoce kvalitním místním odrůdám patří zejména Nero d´Avola pro vína červená a Insolia pro vína bílá. Zajímavostí jsou pak vína z úpatí sopky Etny z lokálních zapomenutých odrůd Nerello Mascalese a Nerello Cappuccio. Zdejší vína překvapí kombinací svěžesti, lehkosti a zároveň dobré vyzrálosti a opulentnosti.
Nejprodávanější
Značky

Nero d’Avola DOC Sicilia představuje pitelnou, svěží a ovocně výraznou interpretaci nejrozšířenější sicilské odrůdy s ohledem na ekologii a tradiční metody výroby. Díky vyváženosti a nižšímu...