Pokud chcete ochutnat Itálii, jezte a pijte to, co mají doma opravdoví Italové. Přes 200 vysoce kvalitních italských vín s dodáním do 10 dnů!

Greco Fiano Basilicata IGT 2015 0,75 l

Neohodnoceno
 
 

Velmi zajímavé víno z unikátního terroir sopečné oblasti Vulture. Víno se vyrábí scelením odrůd tradičních lokálních odrůd Fiano a Greco, má světlou barvu s odlesky zelené. Aroma vína je velmi svěží s výraznější stopou minerality a světlého ovoce. V chuti svěží, čerstvé, vyvážené s delší dochutí a skvělou kyselinkou.

VINIFIKACE

Sběr hroznů je ruční. Hrozny se skládají do malých 20 kg beden, aby nedocházelo k poškozování struktury bobulí při sklizni. Následuje jemné lisování, odrzňování. Fermentace v nerezových tancích při velmi nízkých teplotách 12 – 14 °C. Proces vinifikace je bez přístupu kyslíku, aby se zamezilo ztrátě aromatických látek. Víno dozrává v tancích 5 – 6 měsíců.

Dostupnost Dodání do 10 dnů.
Můžeme doručit do
8.3.2019
Měrná cena 222,67 Kč / 1 l
Cena 138,02 Kč / ks bez DPH
167 Kč / ks    
Kód produktu 42903
Značka Vigneti del Vulture
Kategorie Vína z kraje Basilicata
 

Velmi zajímavé víno z unikátního terroir sopečné oblasti Vulture. Víno se vyrábí scelením odrůd tradičních lokálních odrůd Fiano a Greco, má světlou barvu s odlesky zelené. Aroma vína je velmi svěží s výraznější stopou minerality a světlého ovoce. V chuti svěží, čerstvé, vyvážené s delší dochutí a skvělou kyselinkou.

Vinařství: Vigneti del Vulture

Oblast: Basilicata

Odrůdové složení: Fiano, Greco

Klasifikace: IGP

Poloha: Jižní Itálie, oblast Basilicata. Vinice v oblasti sopky Vulture. Vulkanické podloží, bohaté na minerální látky. Vinice jsou situovány ve vysokých nadmořských výškách, 600 m. n. m., průměrné stáří keřů je mezi 20. a 25. lety. Výnosy nepřesahují 9 t/ha. Sklizeň probíhá třetí týden v září.

Gastro párování: aperitiv, saláty, antipasti, plody moře

Teplota servisu: 8 - 10 °C

Velikost lahve: 0,75 l

VINIFIKACE

Sběr hroznů je ruční. Hrozny se skládají do malých 20 kg beden, aby nedocházelo k poškozování struktury bobulí při sklizni. Následuje jemné lisování, odrzňování. Fermentace v nerezových tancích při velmi nízkých teplotách 12 – 14 °C. Proces vinifikace je bez přístupu kyslíku, aby se zamezilo ztrátě aromatických látek. Víno dozrává v tancích 5 – 6 měsíců.

Hmotnost 0.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.