Pokud chcete ochutnat Itálii, jezte a pijte to, co mají doma opravdoví Italové. Přes 200 vysoce kvalitních italských vín s dodáním do 10 dnů!

Pipoli Aglianico del Vulture DOC 2016 0,75 l

Neohodnoceno
 

Tradiční plné červené víno odrůdy Aglianico z historické zóny Vulture. Barva je velmi výrazná, temná s odlesky fialové. Buket vína je plný s tóny bobulového ovoce, černých třešní a lehkým dotekem vanilky a černého pepře. Chuť vína je velmi bohatá, teplá s dobrou strukturou taninů. Velmi persistentní s nádechem ušlechtilého balsamického octa v dochuti. Dlouhé a plné.

VINIFIKACE

Sběr hroznů je ruční. Hrozny se skládají do malých 20 kg beden, aby nedocházelo k poškozování struktury bobulí při sklizni. Následuje jemné lisování, odrzňování a první macerace při teplotě 4 – 5°C po dobu 24 – 36 hodin, dále následuje delší fermentace, nejméně 15 dní při teplotě 22 – 24 °C. Víno zraje ze 60% v nerezových tancích a ze 40% v dubových sudech z francouzského dřeva (druhé užití) po dobu 10 měsíců. Dále víno dozrává v láhvi 3 měsíce.

Dostupnost Dodání do 10 dnů.
Můžeme doručit do
7.6.2019
Měrná cena 346,67 Kč / 1 l
Cena 214,88 Kč / ks bez DPH
260 Kč / ks    
Kód produktu 42901
Značka Vigneti del Vulture
Kategorie Vína z kraje Basilicata
 

Tradiční plné červené víno odrůdy Aglianico z historické zóny Vulture. Barva je velmi výrazná, temná s odlesky fialové. Buket vína je plný s tóny bobulového ovoce, černých třešní a lehkým dotekem vanilky a černého pepře. Chuť vína je velmi bohatá, teplá s dobrou strukturou taninů. Velmi persistentní s nádechem ušlechtilého balsamického octa v dochuti. Dlouhé a plné.

Vinařství: Vigneti del Vulture

Oblast: Basilicata

Odrůdové složení: Aglianico

Klasifikace: DOC

Poloha: Jižní Itálie, oblast Basilicata. Vinice v oblasti sopky Vulture. Vulkanické podloží, bohaté na minerální látky. Vinice jsou situovány ve vysokých nadmořských výškách, 600 - 800 m, průměrné stáří keřů je mezi 30 a 35 lety. Výnosy nepřesahují 8 t/ha. Sklizeň probíhá druhy týden v říjnu.

Gastro párování: steaky, grilovaná masa, divočák, zvěřina

Teplota servisu: 16 - 18 °C

Velikost lahve: 0,75 l

VINIFIKACE

Sběr hroznů je ruční. Hrozny se skládají do malých 20 kg beden, aby nedocházelo k poškozování struktury bobulí při sklizni. Následuje jemné lisování, odrzňování a první macerace při teplotě 4 – 5°C po dobu 24 – 36 hodin, dále následuje delší fermentace, nejméně 15 dní při teplotě 22 – 24 °C. Víno zraje ze 60% v nerezových tancích a ze 40% v dubových sudech z francouzského dřeva (druhé užití) po dobu 10 měsíců. Dále víno dozrává v láhvi 3 měsíce.

Hmotnost 0.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.