Pipoli Aglianico del Vulture DOC 2020 0,75 l

Kód: 42901
329 Kč / ks 271,90 Kč bez DPH 438,67 Kč / 1 l
Dodání do 10 dnů
Můžeme doručit do:
2.9.2025

Tradiční plné červené víno odrůdy Aglianico z historické zóny Vulture. Barva je velmi výrazná, temná s odlesky fialové. Buket vína je plný s tóny bobulového ovoce, černých třešní a lehkým dotekem vanilky a černého pepře. Chuť vína je velmi bohatá, teplá s dobrou strukturou taninů. Velmi persistentní s nádechem ušlechtilého balsamického octa v dochuti. Dlouhé a plné.

VINIFIKACE

Sběr hroznů je ruční. Hrozny se skládají do malých 20 kg beden, aby nedocházelo k poškozování struktury bobulí při sklizni. Následuje jemné lisování, odrzňování a první macerace při teplotě 4 – 5°C po dobu 24 – 36 hodin, dále následuje delší fermentace, nejméně 15 dní při teplotě 22 – 24 °C. Víno zraje ze 60% v nerezových tancích a ze 40% v dubových sudech z francouzského dřeva (druhé užití) po dobu 10 měsíců. Dále víno dozrává v láhvi 3 měsíce.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tradiční plné červené víno odrůdy Aglianico z historické zóny Vulture. Barva je velmi výrazná, temná s odlesky fialové. Buket vína je plný s tóny bobulového ovoce, černých třešní a lehkým dotekem vanilky a černého pepře. Chuť vína je velmi bohatá, teplá s dobrou strukturou taninů. Velmi persistentní s nádechem ušlechtilého balsamického octa v dochuti. Dlouhé a plné.

Vinařství: Vigneti del Vulture

Oblast: Basilicata

Odrůdové složení: Aglianico

Klasifikace: DOC

Poloha: Jižní Itálie, oblast Basilicata. Vinice v oblasti sopky Vulture. Vulkanické podloží, bohaté na minerální látky. Vinice jsou situovány ve vysokých nadmořských výškách, 600 - 800 m, průměrné stáří keřů je mezi 30 a 35 lety. Výnosy nepřesahují 8 t/ha. Sklizeň probíhá druhy týden v říjnu.

Gastro párování: steaky, grilovaná masa, divočák, zvěřina

Teplota servisu: 16 - 18 °C

Velikost lahve: 0,75 l

VINIFIKACE

Sběr hroznů je ruční. Hrozny se skládají do malých 20 kg beden, aby nedocházelo k poškozování struktury bobulí při sklizni. Následuje jemné lisování, odrzňování a první macerace při teplotě 4 – 5°C po dobu 24 – 36 hodin, dále následuje delší fermentace, nejméně 15 dní při teplotě 22 – 24 °C. Víno zraje ze 60% v nerezových tancích a ze 40% v dubových sudech z francouzského dřeva (druhé užití) po dobu 10 měsíců. Dále víno dozrává v láhvi 3 měsíce.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína z kraje Basilicata
Hmotnost: 0.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.

VSTUPUJETE NA STRÁNKY S PRODEJEM ALKOHOLU!

Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" prohlašuji, že jsem dospělý/-á, starší 18 let.