Pokud chcete ochutnat Itálii, jezte a pijte to, co mají doma opravdoví Italové. Přes 200 vysoce kvalitních italských vín s dodáním do 10 dnů!

Antinoo IGT 2015 0,75 l

 
 

Víno výrazné plné barvy zlata. Aroma vína je komplexní, bohaté až omamné s tóny medu, heřmánku, ořechů a vanilky. V chuti velice elegantní s toustovými tóny a velmi velmi persistentní.

VINIFIKACE

Ruční sběr s mimořádnou pečlivostí, aby nedošlo k narušení struktury hroznů. Neprodleně po sklizni jsou hrozny dopraveny do sklepa, kde se odděleně jemně lisují. Mošt se ochladí na 12 – 13 °C, aby se sedimenty přírodně usadily na dně fermentační nádoby. V okamžiku, kdy teplota ve fermentačním tanku dosáhne 18 °C je mošt přečerpán do 500 litrových sudů z akátového dřeva nebo do Tonneaux, kde dochází k fermentaci. Obě odrůdy se vinifikují odděleně. Chardonnay fermentuje v malých dubových sudech. Po scelení víno dozrává 6 – 12 měsíců v láhvi.

Dostupnost Dodání do 10 dnů.
Můžeme doručit do
9.5.2024
Měrná cena 576 Kč / 1 l
Cena 357,02 Kč bez DPH
432 Kč / ks    
Kód produktu 42298
Značka Casale del Giglio
Kategorie Vína z Lazia
 

V roce 1907 byl objeven reliéf sochy, která znázorňovala mladého chlapce Antina, oblíbence Římského císaře Publia Aelia Hadriana, jak odřezává dva zralé hrozny vína z vinného keře. Odtud pochází i jméno vína Antinoo. Víno výrazné plné barvy zlata. Aroma vína je komplexní, bohaté až omamné s tóny medu, heřmánku, ořechů a vanilky. V chuti velice elegantní s toustovými tóny a velmi velmi persistentní.

Vinařství: Casale del Giglio

Oblast: Lazio

Odrůdové složení: Chardonnay, Viognier

Klasifikace: IGT

Poloha: Lazio, Střední Itálie, cca 50 kilometrů jižně od Říma. Nedaleko moře, které má velký vliv na místní mikroklima. Půdy jsou bohaté, převážně jílovité.

Gastro párování: telecí, světlá masa, drůbež, králík, pečené ryby

Teplota servisu: 10 - 12 °C 

Velikost lahve: 0,75 l

VINIFIKACE

Ruční sběr s mimořádnou pečlivostí, aby nedošlo k narušení struktury hroznů. Neprodleně po sklizni jsou hrozny dopraveny do sklepa, kde se odděleně jemně lisují. Mošt se ochladí na 12 – 13 °C, aby se sedimenty přírodně usadily na dně fermentační nádoby. V okamžiku, kdy teplota ve fermentačním tanku dosáhne 18 °C je mošt přečerpán do 500 litrových sudů z akátového dřeva nebo do Tonneaux, kde dochází k fermentaci. Obě odrůdy se vinifikují odděleně. Chardonnay fermentuje v malých dubových sudech. Po scelení víno dozrává 6 – 12 měsíců v láhvi.

Hmotnost 0.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: