Pokud chcete ochutnat Itálii, jezte a pijte to, co mají doma opravdoví Italové. Přes 200 vysoce kvalitních italských vín s dodáním do 10 dnů!

Mater Matuta IGT 2013 0,75 l

 
 

Velice hluboká intenzivní rubínová barva. Aroma vína je komplexní a velmi bohaté s tóny kávových zrnek, fialek, zralých černých třešní, koriandru a skořice. V chuti plné mohutné s jemným a vysoce elegantním taninem. Ten je doprovázen vynikající strukturou a dlouhou dochutí. Velice elegantní a sametové víno, plné, opojné a dlouhotrvající. Skutečný požitek z vína!

VINIFIKACE

Ruční sběr při plné vyzrálosti obou odrůd. Obě odrůdy se vinifikují separátně, každá jiným způsobem. Syrah fermentuje za pomocí vlastních kvasinek mezi 18 – 20 dny. V prvních několika dnech fermentace je uplatňována tzv. delestage. Při kvašení Petit Verdot je uplatňováno klasické promíchávání matolinového klobouku. Celý proces zpracování probíhá výhradně za použití přirozené gravitace. Obě odrůdy zrají odděleně 22 – 24 měsíců v dubových sudech, první plnění. Poté dochází ke scelení. V láhvi dozrává 10 – 12 měsíců.

Dostupnost Dodání do 10 dnů.
Můžeme doručit do
9.5.2024
Měrná cena 1 186,67 Kč / 1 l
Cena 735,54 Kč bez DPH
890 Kč / ks    
Kód produktu 42299
Značka Casale del Giglio
Kategorie Vína z Lazia
 

Jméno Mater Matuta je odvozeno od antické bohyně úsvitu, ochránkyní plodnosti a zrodu. Její kult byl hojně rozšířen právě ve střední Itálie v dnešním regionu Lazio. O tom svědčí známý chrám situovaný nedaleko Le Ferriere, který byl zasvěcen právě bohyni Mater Matuta. Velice hluboká intenzivní rubínová barva. Aroma vína je komplexní a velmi bohaté s tóny kávových zrnek, fialek, zralých černých třešní, koriandru a skořice. V chuti plné mohutné s jemným a vysoce elegantním taninem. Ten je doprovázen vynikající strukturou a dlouhou dochutí. Velice elegantní a sametové víno, plné, opojné a dlouhotrvající. Skutečný požitek z vína!

Vinařství: Casale del Giglio

Oblast: Lazio

Odrůdové složení: Petit Verdot, Syrah

Klasifikace: IGT

Poloha: Lazio, Střední Itálie, cca 50 kilometrů jižně od Říma. Nedaleko moře, které má velký vliv na místní mikroklima. Půdy jsou bohaté, převážně jílovité.

Gastro párování: jehněčí, grilovaná masa, pečená masa, zvěřina, vyzrálé sýry

Teplota servisu: 16 - 18 °C

Velikost lahve: 0,75 l

VINIFIKACE

Ruční sběr při plné vyzrálosti obou odrůd. Obě odrůdy se vinifikují separátně, každá jiným způsobem. Syrah fermentuje za pomocí vlastních kvasinek mezi 18 – 20 dny. V prvních několika dnech fermentace je uplatňována tzv. delestage. Při kvašení Petit Verdot je uplatňováno klasické promíchávání matolinového klobouku. Celý proces zpracování probíhá výhradně za použití přirozené gravitace. Obě odrůdy zrají odděleně 22 – 24 měsíců v dubových sudech, první plnění. Poté dochází ke scelení. V láhvi dozrává 10 – 12 měsíců.

Hmotnost 0.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: