Pokud chcete ochutnat Itálii, jezte a pijte to, co mají doma opravdoví Italové. Přes 200 vysoce kvalitních italských vín s dodáním do 10 dnů!

Shiraz IGT 2016 0,75 l

 
 

Výrazná bohatá rubínová barva s odlesky fialové. Bohaté aroma připomíná zejména divoké třešně, černý rybíz, borůvky, černý pepř, skořici a kardamon. V chuti je plné, kořeněné a dobře stavěné s hřejivou tříslovinou. Ovocná struktura je doprovázena kořeněným charakterem s dlouhou dochutí.

VINIFIKACE

K výrobě se striktně selektují jen plně vyzrálé hrozny. Dvoudení studená rmutace při teplotě 10°C napomáhá k vytvoření typických aromat odrůdy Shiraz. Používá se promíchávání matolinového klobouku k vyextrahování dostatku barviva a kvalitní třísloviny. Při fermentaci se využívá delestage, přelévání moštu přes matoliny. Tento proces probíhá několikrát denně po celou dobu fermentace (cca 10 – 12 dní). Kvašení je teplotně řízeno, mezi 26 – 28 °C. Zrání probíhá v dubových sudech Barrique po dobu 8 – 12 měsíců. Dalších 6 měsíců dozrává v láhvi.

Dostupnost Dodání do 10 dnů.
Můžeme doručit do
26.11.2019
Měrná cena 516 Kč / 1 l
Cena 319,83 Kč / ks bez DPH
387 Kč / ks    
Kód produktu 37250
Značka Casale del Giglio
Kategorie Vína z Lazia
 

Výrazná bohatá rubínová barva s odlesky fialové. Bohaté aroma připomíná zejména divoké třešně, černý rybíz, borůvky, černý pepř, skořici a kardamon. V chuti je plné, kořeněné a dobře stavěné s hřejivou tříslovinou. Ovocná struktura je doprovázena kořeněným charakterem s dlouhou dochutí.

Vinařství: Casale del Giglio

Oblast: Lazio

Odrůdové složení: Syrah

Klasifikace: IGT

Poloha: Lazio, Střední Itálie, cca 50 kilometrů jižně od Říma. Nedaleko moře, které má velký vliv na místní mikroklima. Půdy jsou bohaté, převážně jílovité.

Gastro párování: steaky, grilovaná masa, kořeněná jídla, jehněčí

Teplota servisu: 16 - 18 °C

Velikost lahve: 0,75 l

VINIFIKACE

K výrobě se striktně selektují jen plně vyzrálé hrozny. Dvoudení studená rmutace při teplotě 10°C napomáhá k vytvoření typických aromat odrůdy Shiraz. Používá se promíchávání matolinového klobouku k vyextrahování dostatku barviva a kvalitní třísloviny. Při fermentaci se využívá delestage, přelévání moštu přes matoliny. Tento proces probíhá několikrát denně po celou dobu fermentace (cca 10 – 12 dní). Kvašení je teplotně řízeno, mezi 26 – 28 °C. Zrání probíhá v dubových sudech Barrique po dobu 8 – 12 měsíců. Dalších 6 měsíců dozrává v láhvi.

Hmotnost 0.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.