Pokud chcete ochutnat Itálii, jezte a pijte to, co mají doma opravdoví Italové. Přes 200 vysoce kvalitních italských vín s dodáním do 10 dnů!

Chianti Classico Riserva di Famiglia DOCG 2013 0,75 l

 
 

Chianti produkované téměř výhradně z odrůdy Sangiovese. Riserva, která se produkuje jen v nejlepších ročnících. Barva vína je intenzivní rubínová a vysoce viskózní. Aroma připomíná plně vyzrálé černé třešně s nádechem cedrového dřeva, tabáku a kůže. V chuti strukturované s tradičně dobrou kyselinkou, ovocné s velmi dlouhým dozvukem. Pevná tříslovina ho předurčuje k dlouholetému zrání.

VINIFIKACE

Ruční sběr hroznů v prvních dnes v říjnu. Tradiční delší rmutace hroznů. Fermentace v nerezových tancích při teplotě 28 °C po dobu 18 dní. Víno zraje v dubových sudech větších rozměrů a v sudech Barrique z francouzského dubu 12 měsíců. Následně dozrává v láhvi.

Dostupnost Dodání do 10 dnů. (19 ks)
Můžeme doručit do
13.5.2024
Měrná cena 733,33 Kč / 1 l
Cena 454,55 Kč bez DPH
550 Kč / ks    
Kód produktu 37462
Značka Cecchi
Kategorie Vína z Toskánska
 

Chianti produkované téměř výhradně z odrůdy Sangiovese. Riserva, která se produkuje jen v nejlepších ročnících. Barva vína je intenzivní rubínová a vysoce viskózní. Aroma připomíná plně vyzrálé černé třešně s nádechem cedrového dřeva, tabáku a kůže. V chuti strukturované s tradičně dobrou kyselinkou, ovocné s velmi dlouhým dozvukem. Pevná tříslovina ho předurčuje k dlouholetému zrání.

Vinařství: Cecchi

Oblast: Toscana

Odrůdové složení: Canaiolo, Colorino, Sangiovese

Klasifikace: DOCG

Poloha: Toskánsko, v srdci oblasti Chianti Classico DOCG, vinice přímo ve vesničce Castellina in Chianti. Zásadité, alkalické podloží s velkým podílem kamení. Nadmořská výška vinic: 250 m. n. m.. Hustota výsadby: 5000 keřů/ha. Výnosnost: 6 t/ha. Systém vedení révy: Cordon. Produkce jen v nejlepších letech, když hrozny dosáhnou nejvyšší kvality pro produkci Chianti Classico Riserva.

Gastro párování: grilovaná masa, pečená masa, steaky

Teplota servisu: 16 - 18 °C

Velikost lahve: 0,75 l

VINIFIKACE

Ruční sběr hroznů v prvních dnes v říjnu. Tradiční delší rmutace hroznů. Fermentace v nerezových tancích při teplotě 28 °C po dobu 18 dní. Víno zraje v dubových sudech větších rozměrů a v sudech Barrique z francouzského dubu 12 měsíců. Následně dozrává v láhvi.

Hmotnost 0.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: