Gattinara Tre Vigne DOCG 2012 0,75 l

Kód: 37978
1 069 Kč / ks 883,47 Kč bez DPH 1 425,33 Kč / 1 l
Dodání do 10 dnů.
Můžeme doručit do:
31.7.2025

Gattinara je jedním z největších vín severoitalského regionu Piemonte. Produkuje se jen z odrůdy Nebbilo, která se využívá i pro přípravu vín Barolo a Barbaresco. Tre Vigne je navíc výsledkem dlouholetých zkušeností, které vedly k selekci nejlepších hroznů ze tří historických vinic vinařství Travaglini. Ze zákona je minimální doba zrání stanovena na tři roky. Víno jasné barvy s nahnědlými tóny, viskózní, jemné a zemité aroma s tóny lanýžů a podhoubí. Chuť je plná s pevnou kostrou a zjemněnou tříslovinou. Charakter vína dokresluje pozvolné doznívání.

VINIFIKACE

Ruční sklizeň hroznů. Jemné pomletí a následná fermentaci cca 15 dní. Víno zraje celkem 40 měsíců. 30 měsíců v dubových sudech ze slovinského dubu a 20% vína zraje separátně po dobu 10 měsíců ve francouzských sudech typu barrique. Po scelení víno dozrává v láhvi 8 měsíců.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Gattinara je jedním z největších vín severoitalského regionu Piemonte. Produkuje se jen z odrůdy Nebbilo, která se využívá i pro přípravu vín Barolo a Barbaresco. Tre Vigne je navíc výsledkem dlouholetých zkušeností, které vedly k selekci nejlepších hroznů ze tří historických vinic vinařství Travaglini. Ze zákona je minimální doba zrání stanovena na tři roky. Víno jasné barvy s nahnědlými tóny, viskózní, jemné a zemité aroma s tóny lanýžů a podhoubí. Chuť je plná s pevnou kostrou a zjemněnou tříslovinou. Charakter vína dokresluje pozvolné doznívání.

Vinařství: Travaglini

Oblast: Piemonte

Odrůdové složení: Nebbiolo

Klasifikace: DOCG

Poloha: Gattinara, Piemonte, sever Itálie. Vinice ve vysokých nadmořských výškách kolem 420 m. n. m.. Podloží je silně minerální, tvoří ho žuly, křemence a písky. Minerální složení je stejné jako složení Alp. Systém vedení révy: Guyot. Tre Vigne značí sběr ze tří selektovaných historických vinic, které dávají hrozny té nejvyšší kvality.

Gastro párování: pečená a grilovaná červená masa, zvěřina, vyzrálé sýry

Teplota servisu: 16 - 18 °C

Velikost lahve: 0,75 l

VINIFIKACE

Ruční sklizeň hroznů. Jemné pomletí a následná fermentaci cca 15 dní. Víno zraje celkem 40 měsíců. 30 měsíců v dubových sudech ze slovinského dubu a 20% vína zraje separátně po dobu 10 měsíců ve francouzských sudech typu barrique. Po scelení víno dozrává v láhvi 8 měsíců.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína z Piemonte
Hmotnost: 0.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.