Pokud chcete ochutnat Itálii, jezte a pijte to, co mají doma opravdoví Italové. Přes 200 vysoce kvalitních italských vín s dodáním do 10 dnů!

Pignacolusse IGT 2013 0,75 l

 
 

Pignacolusse je jedinečné víno ze staré místní odrůdy Pignolo. Barva pálené cihly. Aroma je výrazné s tóny švestek, kakaa, čokolády, fava, kůže, kávy a koření. Velice silné extraktivní s vynikající strukturou. Bohaté na třísloviny, tělnaté, korpulentní. Těžké ovšem vysoce elegantní a ušlechtilé. 

VINIFIKACE

Fermentace probíhá v dřevěných kádích s ručním promícháváním matolinového klobouku. Zrání v dřevěných sudech Barrique po dobu 18 – 24 měsíců. Na trh přichází až po třech letech po sklizni.

Dostupnost Dodání do 10 dnů.
Můžeme doručit do
31.10.2019
Měrná cena 1 320 Kč / 1 l
Cena 818,18 Kč / ks bez DPH
990 Kč / ks    
Kód produktu 38012
Značka Jermann
Kategorie Vina z Friuli a Benátska
 

Pignacolusse je jedinečné víno ze staré místní odrůdy Pignolo. Barva pálené cihly. Aroma je výrazné s tóny švestek, kakaa, čokolády, fava, kůže, kávy a koření. Velice silné extraktivní s vynikající strukturou. Bohaté na třísloviny, tělnaté, korpulentní. Těžké ovšem vysoce elegantní a ušlechtilé. 

Vinařství: Jermann

Oblast: Friuli

Odrůdové složení: Pignolo

Klasifikace: IGT

Poloha: Friuli, severovýchod Itálie, téměř na hranicích se Slovinskem v nejvýznamnější zóně zvané Collio. Sběr z jediného CRU vinohradu “Colusse”. Pignolo je unikátní prastará domácí Friulská odrůda, která nevá ve světě obdoby. Jistý profesor enologie ji již ve 30. letech nazval unikátní luxusní autochtonní odrůdou Friuli. Půdy jsou bohaté zejména na minerály. Složení zejména z různých slínů zvaných “ponca”. Typické zejména pro Collio.

Gastro párování: červená masa, zvěřina, holoubě, pernatá zvěřina, masová ragú

Teplota servisu: 14 - 16 °C

Velikost lahve: 0,75 l

VINIFIKACE

Fermentace probíhá v dřevěných kádích s ručním promícháváním matolinového klobouku. Zrání v dřevěných sudech Barrique po dobu 18 – 24 měsíců. Na trh přichází až po třech letech po sklizni.

Hmotnost 0.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.